Wednesday, October 15, 2014

Drop by

Singgah sebentar dilaman sesawang yang dah pun berabok...dahulu katanya nak sambung dengan karya-karya baru setelah meninggalkan lebih kurang dua tahun. since masuk degree dah jarang membuang masa atau meluangkan masa untuk hasilkan ataupun untuk berkongsi rasa dalam blog ni. 

Niat untuk menconteng-conteng dalam blog ni memang selalu ade tapi bile memikirkan banyak bende nak kene buat plus internet excess yang sangat limited and till now. so kita tengok active lagi ke tak ni. 

till we meet again.

Sunday, August 12, 2012

irristable

hm memang tak ada kena mengena pun dengan tajuk sebab aku tak tahu nak letak tajuk ape.. entry ni bukan untuk dibaca dan tidak harap dibaca oleh sesiapa melainkan aku..aku hanya nak luahkan sahaja kat blog aku..kalau nak update status kat facebook or twitter macam tak manis pulak nak marah-marah bulan ramadhan ni..

aku tak tahu da macam mana nak kawal diri aku bile kena marah tak tentu pasal..kalau aku kena marah sebab salah aku aku pasrah dan terima sebab da memang salah aku. tapi yang paling menyakitkan hati aku sampai aku jadi lelah, penat dan rasa dup dap dup dap je hati ni macam nak meletup kalau bukan salah aku dan aku jadi mangsa tetibe..sejak kecil lagi aku selalu kena macam ni. ape salah aku??? apa yang aku buat tak pernah dihargai malah lagi dicaci hina lagi..aku hanya seorang anak perempuan yang belum dan harapnya tidak untuk bersikap kurang ajar..aku ikutkan walaupun hati tidak pernah ikhlas..tapi makin lama makin aku dewasa aku penat untuk rasa sakit hati dan aku mula pasrah..aku mula ikhlaskan hati supaya aku rasa ringan dan aman untuk melalukan sesuatu pekerjaan..yup memang berhasil walaupun tak suka macam mane pun tapi kalau kita ikhlas kan hati tak susah mane pun nak buat..

dah lama da aku buang tu semua tapi malam ni aku rasa sakit hati sangat sebab memang bukan salah aku..marah kat orang lain tapi aku jugak kena libat..habis segala-galanya diungkit..penat la asyik kena ungkit.. kerja yang baru 2 minggu kata da bagi sebulan, nak melawan untuk tegakkan keadilan aku tak mampu, aku seorang perempuan mana larat nak lawan lelaki..so aku diamkan sahaja..aku cuba pekak kan telinge tapi hati aku tetap bengang dan sakit hati..aku cuba bersabar dan berzikir untuk reda kan hati ni tapi aku masih lagi terasa so sebab tu aku decide nak tulis pasal ni..

aku just berharap insan tu tolong la berubah..jangan ingat kita ni lebih tua, orang muda je yang boleh kurang ajar, kadang-kadang orang tua pun kurang ajar gak..aku bukan kata sedap hati tapi ini realiti..penceramah agama pun ade cakap pasal ni..tapi kau hanya higlight jangan nak derhaka. lagi satu jangan nak tentukan orang masuk syurga atau neraka kalau diri sendiri pun belum tentu syurga nerakanya..itu semua ketentuan ALLAH...ya Allah aku mohon kepada kau supaya kuatkan diri untuk terima dugaan mu..aku pasti KAU akan beri aku ganjaran yang hebat..

sekian..

Thursday, August 9, 2012

jangan kata senang kalau tak merasai

hopefully tak adela dengar kata-kata yang boleh berdesing telinga ni..dan janganla buat perbandingan sekiranya tak merasai...alah tu senang je tak pela...kerja aku susah..tapi belum tentu kerja yang awak cakap senang tu semua orang boleh buat..=) kalau awak tahu awak tak boleh buat, awak mampu pilih untuk buat kerja yang awak tahu buat..kalau awak nak ambik risiko dan yakin itu terpulang pada awak..tapi jangan komen kalau awak semata-mata sebab awak tak dapat lakukan kerja awak dengan baik..

Wednesday, August 8, 2012

SYUKRAN YA ALLAH DI ATAS REZEKI YANG DIBERIKAN


Syukur Alhamdulillah..rezeki yang aku nanti-nantikan selama 3 tahun lebih akhirnya membuahkan hasil tanpa aku berharap dan aku sedar..aku hanye berharap sekadar lulus kerana aku tahu kemampuan aku..aku makin pasrah dengan apa yang aku terima dan ditetapkan olehMU YA ALLAH..

SEBELUM:
Aku kecewe dan separuh bersyukur dan separuh bersabar..teringat pulak buku yang aku tengok petang tadi dekat kedai buku popular..nak beli buku tu tapi belum ade rezeki ongkosnye...kalau dah beli satu mesti nak satu lagi kan? bila beli untuk diri sendiri teringat pulak kt kawan-kawan satu rumah yang minat dengan menimba ilmu dan membaca bahan bacaan untuk menjadi insan yang lebih baik..kalau ada rezeki lebih nanti aku nak berikan naskah-naskah yang berguna tu. ok da menyimpang sangat jauh.. aku selalu berfikir aku da berusaha sebaik mungkin...aku sangat workhard..dan sentiase ada rase bersaing walaupun dengan rakan-rakan yang rapat dengan aku..yela siapa yang tak rasa tercabar kalau awak tu markah rendah tapi kawan-kawan markah pergh!! then aku terase diketepikan..mungkin mereka tak perasan sebab mereka tak pernah merasai..tapi tak apa aku da lupakan...

SEMASA: 


Ada jugak kadang-kadang markah aku terlebih pandai (dalam erti kata len markah aku tinggi sekali la) but my friend rendah..yela mestilah rendah coz aku paling tinggi ye dak?? rasa-rasa patut tak rasa happy? adekah aku layak? selama ni aku berada dalam kedudukan yang rendah..aku sedih tapi mereka hanya berkata tak pe usaha lagi..aku sedih tapi aku mampu cube buat giler dan masih tersenyum..=) mungkin adela kadang-kadang aku dingin..yela aku manusia tak reti nak maintain tersenyum je...kang ade yang suspek aku gile pulak..

SEKARANG: 

Yeah..I'm happy coz I got 3.81 for this semester! unpredictable sebab aku tak dapat sangat jawab soalan..aku belajar setakat yang aku rasa nak belajar..no more stay up..pukul 12 malam aku tido..pointer tu sangat tinggi bagi aku dan aku puas sebab aku dapat kalahkan beberapa orang yang aku rasa memandang rendah terhadap aku bila tau result aku tak DL..aku tahu mereka puas..aku tahu mereka cemburu dengan sifat aku yang peramah membuatkan aku ramai kenalan, berani dari mereka..bukan nak riak tapi inilah sebenarnye..aku mungkin tidak sepandai mereka tapi aku diberi kelebihan yang lain..aku BERSYUKUR..aku tahu aku bole bawak diri tanpa mengharap orang lain..aku sebenarnya nak share kegembiraan ni especially arwah kawan baik aku sendiri DALILAH (Al-FAtihah untuk beliau).."beb aku berjaye beb..akhirnye aku dapat rase ape yang kau rase =), ko percaye aku bole so Allah bagi aku rezeki ni)..n ade lagi seorang yang aku nak share(tu pun kalau dia baca), aku tau dia just anggap aku kawan biase je tapi macam entry-entry sebelum ni tak kisah la kawan aku ni just aku anggap aku kawan biase, aku nak rase happy dari seorang kawan ni tapi aku tau dia tak berapa happy tapi bukan sebab dia cemburu aku dapat DEAN LIST(DL) tapi.... tak pe aku faham dan aku akan simpan je harapan ni..apa-apa pun kepada semua kawan aku yang aku sayang walaupun anda tak pernah lagi rasa (DL) dun worry..pasti ade sebab..just be yourself..usaha sebaik mungkin tapi bukan menyiksa diri iaitu melampaui batas diri sendiri..kita kenal diri kita dan kemampuan kita..

sekian dari ku buat malam ni...

Until

Until you feel the RAIN..
Until you feel the SUN..
Until you feel the STORM..
Until you feel the HURRICANE..
Until you feel the FLOOD..
Until you feel the LIGHTNING..
Until you feel the GLOOMY..
Until you feel the WIND..
Until you feel it then we will realize that we have always be THANKFUL to ALLAH and remind that not ALL will be the BEST UNTIL we are not in the world...
kadang-kadang jadi orang bijak pandai ni bole buat kita lupa diri dan takbur tanpa disedari...
Ya Allah kau beri aku peluang dan rezeki..kau dorong la aku untuk tidak menjadi seorang yang takbur dan dimurkai..Amin~~~(sebab aku belum merasai jadi yang terbaik tapi kali kau beri aku peluang itu, jadi hanya yang aku berharap aku dapat jadi insan yang lebih baik)

Sunday, April 22, 2012

PONDEN or PONDAN??

pronounce it PONDEN...(if malay's sound) but the real spelling...i don't know....today is my second day mid-term...i do not back to my home town for certain reason...so i go to my aunty home...this my work for today....

 the whole cake

 my first art work
-the red angry bird-

 my third work
-the pig-

 the second try
-the black bom angry bird-

 first lesson before do the decoration for the cake

orange cake made by ibu's friend





Saturday, April 21, 2012

Thursday, April 19, 2012

For a friend..

Dear friend,
Sometimes we think people depend on us (that's good because we are the one that can be depend) BUT
it could be burden for some people...
AND make u feel too much dependable..

Dear friend,
Sometimes we are not aware of what we do is annoy the people around you...
(This is very dangerous because I'm done it too) =.="

Dear  friend,
An order!!! OUCH!!! this is can not be done to people that don't like to receive any order!
(eg: do that, do this, do those, do these)Some people have their active or biological time (I think) for doing their work.
You must respect it. Just do your work.

Dear friend,
I'm maybe not a part of your closes but I do just love you and I appreciate you as my close one. ( don't mind if one hand clapping) hahaha (it is the word?)

Dear friend,
Careful with your word. (for me too)..sometimes we are not aware what we say can hurt others...AND sometimes our word will be remind to others for a long time...

Dear friend,
Please be grateful for what you have...don't mess up it...just pray for the best. Allah knows the BEST for us...Think about other people..
"If you are in trouble, there are many people in BIG trouble"
(Allah test His servants according to ability) you are the chosen one.
Maybe Allah give you reward in the hereafter.



Dear friend, 
Sometimes we heard many complaint from other friends and you are not. (It is shows that you are good friends?? ) Maybe people around you will think that you are kind. but only the close one know you.

Dear friend,

Please try to be fair...(don't cover too much) just be yourself in any places. it's okay too take care of your manner BUT not too much if you're not...That will shows you are not honest with yourself and the other..

Dear friend,

Maybe I'm not suppose to type all this BUT maybe it will help other readers...thank you and hope our friendship long lasting...=)







Saturday, April 7, 2012

feel worse

i feel worse but i do not suppose to do that coz it's not good to do it when something let u down..come on puti, please don't think to much...don't let urself STRESSSSSSSSS

it's me...sorry

it's remind me some question..
"how long it need?"
i'm sorry coz i'm too afraid...
i'm not good person but i try to..
it's hard for me because i don't want to do it just for u only..
i do love u coz u r someone special for me..
even u think i'm not qualified to be as ur part..
and sometimes i feel hurt
coz ur word n treat...
but don't mind me...
i can tolerate becoz some reasons...
it's okay and i do understand...
i just hope u'll happy world and thereafter..=)
and find someone that will lead you towards a righteous person..
that's enough for me~~~~

Belajar ilmu dimana-mana,
Asalkan ilmu yang boleh dimanfaati,
Kau kawan aku yang istimewa,
Aku harap kau sentiasa diberkati...

You're not mine

still teringat kisah dulu...
kisah yang aku rasa bahagia kerana...
adanya sokong dari kawan-kawan..
kau kawan aku...
kenapa ini semua terjadi..
mungkin ujian bagi diriku
aku pasrah...aku mampu lihat kau dari jauh..
mungkin kau buat dia...
kau bukan milik aku...

sekian~~~~

Tuesday, February 28, 2012

It's weird

weird when the thing is weird...(hahaha..ape ni???) hm aku pun tak reti nak explain...sometimes i think there is something is going happen..like small attack with small defend.. hurm~~ what's going on actually....i hope people will not get it wrong..because sometimes people will get shock when they know something but it is actually not for them...i hope i didn't get wrong too...

A piece of thinking after i woke up just now after i take my medicine..i got bad flu..=(

Monday, February 27, 2012

i thought






i thought she will become my close friend since she always 
text me, message me and hope that i can be her friend..
but in a short time she become close friend with
 another my friend ( i think so) hurm~~~ quit disspointed 
but maybe there is/are benefit/s if she and i not become close friend..
I accept it..I know later on she will find me again and again...
how's tired about girlfriendssss...huh! ! 
Lucky me because i'm the person who easy to be friend. =) 
so when i lose one i'll get more than one...
hahahaha

Wednesday, February 22, 2012

sesi tukar kelas

hahaha....it's good to hear that some people concern about why must i changed class...i really appreciate it if u really mean it..hm aku tak de la sampai nak tuka kelas...tapi aku malas nak mengadap muka orang yang tak bape nak aku tengok sebab bila aku tengok tak jadi nak marah. hurm~~ tapi makin aku elak, makin dia hampiri aku...ouh...tapi aku sayang kawan-kawan aku yang lain..korang memang best!..

Wednesday, February 15, 2012

Be delicious to love's one

searching for new perfume...
stock da nk abes...
so ingatkan nak beli
*
*
*
HAIKU brand AVON...

tapi...
tetibe teringin jugak nak perfume ni...
tak tau la mampu ke tak..
hurm~~~~


B.E

D.E.L.I.O.U.S

Wednesday, February 8, 2012

Telephone Bill

HANTU YANG MENGGERUNKAN
ouh BILL TELEPHONE!!!

kau memang menghantui si pemakai...
aku tak suke kau..
napela tak free jek...
hikhikhik
kawan gua skang tengah hadapi masalah ini..
kesian beliau tapi aku tak pulak mampu nak menolongnye...
dulu aku pun penah gak kena macam ni..
sudahnye...kena..
maki,
bantai,
&
bayar with my own money..
nasib baik la aku ni penyimpan tapi rasa rugi sangat simpan tapi sudahnye mengalir kat tempat yang aku rasa tak dapat pun manfaatnya...(pity meeeeee~~~) kesian ke??? tak kan?? =.="
 rasanya better pakai prepaid jela...hihihihi...xde duit tak payah berangan nak top up..bubye...~~~

Thursday, February 2, 2012

Ciss

Ciss!!!! budak yang aku minat time kat skola puji kawan aku!!! grrrrr jelesnyeeeeeeeeeeeeeeeeee mentang-mentang la aku ni tak seksi, kau pandang sebelah mata jew...dulu time tak tau sape aku dok suka kirim salam ni..ni jangan kata salam, ingat-ingat lupa jek...ceyh!! sabo jela,....seyesly sentap kot..haha

p/s: walau ape pun aku bersyukur dengan diri aku yang masih tak seksi diluar walaupun tak tutup aurat sepenuhnya....

moral of stories : kadang-kadang tu minat dari jauh pun best jugak..haha

Thursday, January 19, 2012

in the evening

why???
another one of my friend get married soon????
guy lak tu (tahniah ler)...kagum dengan ko...kecik-kecik lagi da cukup duit nak tanggung anak dara orang...
one question for this entry..
WHEN IS IT MY TIME????? (meroyan sudah)

one wish in early MORNINK...



I WANT TO GET MARRIED AS SOON AS POSSIBLE!!!!



 

Wednesday, January 4, 2012

tetiba emo T_T


apekah?
hurm mungkinkah?
bagaimanakah?
ataupun
inikah..
mungkin jua ku kental mungkin jua ku rapuh..
(alamak da macam bole nyanyi lagu rapuh-opick pulak)
hati is subjektif so it can be toooooooo fragile once it too obviously di robek-robek..
a "thing" when it highlight or maybe big from the others, it can be proud of it but it can be sakit sakit sakit if just for "jaga hati" it's too complicated to express now..till meet later..~~~
confuse aku dibuatnye...
T_T

Sunday, January 1, 2012

still 21 years old

ok now i'm STILL 21 years old...ouh how's lucky i am...key off freedom...yeah!! freedom ke??? freedom sikit la..itupun sebab study luar negeri...kalau dalam negeri..tak taula nasib gua...hm eh da 2012 ke??? hm...tak nak terima bole tak??hehe sebab tak celebrate new year so tak payah la kan ade 2012? hehehe sebenarnya tak sanggup nak jawab soklan umur berapa?

teringat peristiwa petang tadi di Masjid Selat Melaka ketika aku sedang capek menelaah dan MENUNGGU cik kiah dengan  cik peah beli makanan. (Ouh ye..kalau cuba mencari suasana belajar baru..nampaknya aku boleh jugak menyesuaikan diri and okay la dari aku duduk rumah langsung tak belajar ape..orang lain next chapter, aku next movie please...haiya...apa mau jadi..degree ni aku makin jadi malas..ouh bukan, bukan malas tapi lebih cool...(cool sangaaaaat) hahaha

ok da jauh menyimpang..haish..dush3x (pelahan2 okay!)

Adik tengah belajar ke? tanya kakak tu..(kakak ke? hm suara perempuan tapi rambut pendek gile..dan macam tomboi tp ade anak dua. huhu maap2). haah..belajar. jawab aku ringkas. Ouh..study mane? tanye akak tu lagi. haish..bila aku nak study ni..da macam polis da banyak sangat soklan..(haha bombastik giler kan..baru dua soklan je dia tanye. aku pun senyum dan jawab..hm UITM Melaka Kampus Bandar, Jalan Hang Tuah. Ouh..bagus la sambung belajar lagi...penting sambung belajar ni..lagi-lagi bila time kerja..susah nak naik pangkat dan gaji bila pendidikan tak tinggi sangat..balas akak tu dengan panjang lebarnya.. Aku hanya mengangguk je tapi dalam hati "penat la study ni..memang la tak payah nak fikir tanggungjawab lain tapi menggunakan otak itu sangat penat ok.!" Akak tu bersuara lagi "dulu akak diploma kat UiTM Jengka..hm akak ni polis. Tula lepas diploma terus kerja..tak sambung pun study..ingat nak sambung jugak tapi dengan ade anak kecik lagi, baby lagi yang still susu badan, susah dan rasa tak mampu pulak. Aku: "Errrr sah dia ni polis..seperti yang terdetik dalam hati aku tadi! ok aku cuwak giler bila dapat tau dia MEME POLIS!..aku walaupun tak buat salah tapi aku still takut jugak..tak tau la nape..huhu sadis...! Hm aku hanya mampu mengangguk tanda setuju.

Soklan seterusnya yang dilontarkan kat aku..hm adik ni umur berapa ye? dengan pantas aku jawab 21 tahun...wah bangge siot! errrr alamak!! baru aku teringat yang da masuk pun 2012..and bole lak aku cakap " eh terlupa da tahun baru so dua puluhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh du du du dua.." gagap sebentar disitu..tapi bila pikirkan balik kalau aku tak yah betulkan pun tak pe..tetibe jadi jujur pulak..gara-gara disoal siasat polis..T_T... tapi so far ok la dengan akak tu..baik je orang nye and anak-anak dia sangat comel..membuatkan aku rase "I want my own baby!!!" please give me one! ERRR...teeett abaikan saat aku tengah meroyan tanpa sebab...ok daaaaaa......welcome 2012..and I need to admit I'm already near to 22 years old..

IMHDM!!!

I MISS HER DAMN MUCH...
toooooooo much memories......
even tooooo much hate before this...
but this make us still miss each other...

Saturday, December 31, 2011

on behalf

ade orang nak cari gaduh dengan aku...please jangan menyampuk bila aku tengah not in the mood with someone..ke suruh member ni..haiya...lu orang hah..biarlah aku nak luahkan apa pun..sukati aku la..pelik...yang tak penah-penah nak sibuk-sibuk dengan luahan aku jadi kepoci pulak..hey marah benor beta ni...aku tak mention sesape pun or kau terasa??? kalau terase biasenye memang salah..so what can i say..lagipun i happy u tak participate...=) hehehe saje je tu wat-wat tak suka kalau tak participate...hahaha

Friday, December 30, 2011

ampun

sorry to say this...
tired to hate someone..
i tried my best to not hate anyone..
but sorry friend..
i can avoid it anymore when i see you...
i just think that you do not deserve to do like that..
because i think you are not special at all
and not pretty even you pretend to be pretty and maybe a little bit "manja"...(feel like to vomit)
you just like to talk at the back if someone talk bad about you..
for me if you do not want that happen..
please..and please...say it and face it..
tenkiu...

Monday, November 14, 2011

The Saturday

Last Saturday, 12 November 2011.. Aku pulang ke negeri tempat aku menuntut ilmu yang memang da tak bole nak asing-asingkan lagi iaitu NEGERI MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH...so aku dengan gegurl aku with another kawan aku azwa pulang ke Melaka. Aku memang da rancang da dengan gegurl nak balik awal sebab keje aku tak jadi la kt rumah..aku jadi malas nak buat pape sebab environment rumah aku yang macam tongkang pecah!! seriusly menyampah gile tengok tapi aku tak pulak kemas sebab aku malas nak kemas..nanti aku kemas then bila aku balik lagi sekali mesti bersepah balik. OK I'M NOT BIBIK EXPRESS! Lagipun adik perempuan aku akan ambik kesempatan la..tolong jangan nak ngada-ngada ok..ko da besar so ko kena buat keje rumah..weyh muka cantik pun tapi tak reti buat keje rumah baik tak yah! buruk perangai! tension aku dengan ko ni la. aku diam je aritu sebab aku malas nak basuh kau..aku banyak keje lain lagi yang nak dibuat.

Ok leave pasal bengang-bengang ni..sebab tak nak aura negative mengganggu emosi aku di hari isnin ini. =)..back to the story..so around 12.30 tengahari baru gerak dari rumah aku..maaf ye kawan-kawan saya lambat siap sebab tak ade mood nak siap. tapi bagus jugak sebab sebelum tu hujan lebat yang amat. so sempat lagi makan durian kat rumah aku..pergh!! sedap gile kot..itu buah tangan dari ayah gegurl..huhuhu...tengs! and then dalam 2.30tengahari kitaorang sampai di tol ayer keroh and straight pegi ke MiTC which ade PC FAIR!!! wah first time aku pegi PC FAIR ni..sebab sebelum ni aku tak ade duit sangat and aku tak ade transport...ni pun nasib baik gegurl ade kete..bole la nak menumpang-numpang sikit..huhu..so aku excited sebenarnye tapi aku tak tunjukkan sangat la...sebab boboy kenala tunjuk macho kn...hahaha

Then pegi sane teman kan si gegurl beli laptop baru sebab laptop dia kena KENCING KUCING!!! EUUUWWWWWWWW.....aritu bantal and beg laptop yang kena KENCING TIKUS!! wekkkkk!!! =P jangan marah ek gegurl..boboy gurau-gurau jep...so bila teman tu ade jugak la cuci mata ni..da jadi rambang mata!!! BANYAK BETUL SELLERS YANG HENSEM-HENSEM!!! tergugat hati ni da...hahaha..opss ok ini bukan yang terjadi...haha BANYAK BETUL GADGET-GADGET + MURAH GILE + DPT FREE GIFT lak tuh...haish...time tu la tak de duit kan...sabo jela...tapi macam rugi lak tak bila ape-ape...so beli la headphone since headphone aku da rosak setahun setengah yang lepas...lama kn?? tapi itu pun berhutang lagi dengan miss Azwa..dia banker bergerak aku..huhu

tepat 5.30 petang kitaorang pun betulkan balik tujuan kitaorang iaitu balik rumah sewa! yeah da nampak da bangunan UiTM Kampus Bandaraya Melaka tu..and tiba-tiba teringat assigment-assigment yang melambak gile..merungut kejap dengan cik Azwa since kitaorang 1 kelas. da sampai umah aku pun buat la apa-apa yang patut include mandi sebab aku da pening gile and take a nap...pastu maghrib pun bangun and keluar untuk pergi KAROK!!!!!!!!!! yeah kami sangat tension so kami decide untuk pegi KAROK...so pegi ke JUSCO...then masuk MY BOX..bantai 24 lagu for RM20..4 lagu free. sangat release tension..macam-macam jenis lagu kitaorang nyanyi..DANGDUT, BALADA, DUET, DISCO, ROCK KAPAK yang always by me!! hahaha...nyanyi sampai suara serak! ok LAPAR! then pegi makan kat kedai febret iaitu Restoran Ledang.

Malangnya da tak de promotion set yang biase aku makan tu so agak mahal la sikit tapi sebenarnya standard price cuma da terbiase dengan harge promotion set. memang banyak la makanan yang kitaorang order tu...sambil tu kitaorang borak-borak...banyak benda yang kelakar..habis semua topic masuk..sama ade sengaja ataupun tak..ouh lupa lak..watak tambah..time pegi KAROK tu kitaorang ajak sorang lagi membe kitaorang iaitu CIK DON...and dekat nak pukul 1 pagi jugak la kitaoramg baru balik rumah...penat sangat...then tengok movie sikit pastu tak larat and terus tido sebab nak pegi jogging pagi-pagi esok...(kononnye....kuak lentang atas katil)


Ramahnyeeeeeeeeeeeeeee

ape itu ramah???

ape itu menyibuk??

this two question make me confius...argh..sigh~~~
why you always "menyibuk" to my current activities..make me feel uncomfortable and boring at you! and maybe want put a pail of water into you ears...hahaha padan muka..puas hati..bende yang paling orang tak berapa suka bila adenye air di telinge even just one drop. hm nasib aku kena tahan untuk 2-3 tahun or mungkin jugak 4, 5, 6, 7, 8 and .............. hurm do not. i know that everybody do not perfect but please..and please..and please do not be jerk!

Thursday, October 27, 2011

kaler kaler

pudar

hope something will be change and more confident towards you and i hope something from you. seriously talk. nothing much. just your commitment.

terngidam

Terngidam nak pegi vacation kat genting tu with somebody.. siapakah orang yang istimewa tu??? ops kepada anda, ye anda! anda yang membace please jangan buat spekulasi ok...untuk menebak or meneka siapakah gerangan orang itu.. dan pastinye bukan orang yang membaca entry ini, ya tidak sama sekali awak juga. =) that's all.

p/s: mahu pergi sangat dengan awak. just for friend nothing more.

Sunday, August 21, 2011

S.I.F.A.T

NEVER believe in 3 people : 1) Sagittarius 
                                                    2) Aries 
                                                    3) Pisces. 
They are the most selfish and mean.
NEVER lose 3 people :          1) Taurus
                                                   2) Cancer 
                                                   3) Capricorn. 
They are the mostsincere and true lovers.
NEVER leave 3 people :       1) Virgo 
                                                  2) Libra 
                                                  3) Scorpio. 
They can keep secrets, friendship , and they can see your tears.
NEVER reject 3people :      1) Leo 
                                                 2) Gemini
                                                 3) Aquarius.
They are true, honest friends. :)
What's your sign?