Sunday, October 31, 2010

ein@dodol@farahin abu bakar

A lots of thanks.....
love u..hahahah
(geli la)
At last I can edit my beloved blog!!!!
 Afternoon....hurm..ini sambungan entry untuk kau.
aku bukan apa, semalam after done the
"renovation"
aku bergayut...so dalam kepala empty..
tak tau nak olah macam mana..
tapi aku memang dah niat nak jugak buat entry
untuk orang yang dah berjasa untuk aku..
penat tu...mencari-cari..
godek sana godek sini...
ni baru lah dapat nak sambung entry ni sebab aku baru bangun..
bangun-bangun je terus pergi dapur then masak.
tapi kau tak suka lauk ni..
aku masak gulai masam tempoyak...
first time aku masak sendiri..
menjadi jugak. So ni baru dapat peluang nak online..
Thanks again sebab sabooo dengan aku..
hahahaha..yela tak jumpa je terus tanya kau...
tak lupa juga....THANK YOU FOR BEING MY FRIEND!!!
hurm...walaupun kita selalu beranak tekak..
tapi sampai sekarang kita still together..
yela kalau dah jauh mana nak gadoh en..
macam si Mila tuh..
aku seronok dapat kenal kau..
banyak aku belajar dari kau..
mudah-mudahan kita tetap kekal sebagai kawan=)
tak kan kekasih kot...
hehehe..walaupun da 6 bulan ak sekatil dengan kau...tapi
tak ada apa-apa yang berlaku..
yang lain jangan salah sangka pulak..
jasa kau, aku kenang sampai bila-bila.
dalam malas-malas kau nak layan aku, tapi mesti kau layan jugak.
melainkan memang time tu ada hal yang tak dapay dielakkan..
thanks jugak kat family kau yang menerima aku.
hurm seronok dapat bercuti dengan kau sekeluarga.
first time tau aku family vacation dengan family kawan aku,
Al-maklumlah..aku ini dari kecik lagi tak dapat nak keluar dengan kawan
sangat, apa tah lagi tidur..memang payah lah..
biasa lah hidup dah biasa dengan control...
SEMOGA KAU SENTIASA BAHAGIA..=)
http://www.4shared.com/audio/fxR8YofS/Thank_You_For_Being_My_Friend.htm
(tak dapat nak upload..terlalu berat..penat aku menunggu)
lagu ni khas untuk kau

Friday, October 29, 2010

Just 4 U!!!

Guess what!!!
It’s your birthday today!!
So what I have to say?
Is happy happy birthday!!!!!
I hope I can make your dreams come true!
But part of me says I already do.
My dreams have come true
That dream is filled with you
Filled with love and happiness
But, mostly you!!!
What can I say
I love you
Knowing you love me to
I try to find the courage to say I love you.
Yet it seems, when I’m near you..
When I’m near you..
I seem to not know what to say.
It’s overwhelming. Knowing that you're mine
All mine. Not another girl can have you.
You’re the only one I need
When I dream I dream of you
Dreaming someday I’ll be with you
Now that I have you..
All I can dream is?
Dream you will be mine forever.
All I can say is I love you!!!
I love you!!
I want to take this opportunity to show
My deepest thoughts and feelings
For you the person I love
Today is your day
The day came to see the earth
The day that Allah had sent you to meet me
Maybe someday
I will celebrate
And you to cherish
Happy birthday
For you the person I love
-Hazwan-





*Sorry if I'm not do the best for you buy I'm trying.
Not to be forgotten, sorry for the song that I gave 
to you a little bit 'sumbang'...I'm a new guitariss
hehehe..lots of love..ur PGL...

*sorry gambar besday boy xde...hehehehe..orang lain tak boleh tengok..saya saje boleh..=P

Thursday, October 28, 2010

Inspiration!!!

My parents is my inspire
  I really love my mum
&
I love my dad
So,
I'm gonna prove & make them proud 
as their eldest daughter.
(this picture took when I was 2 months old)
One day, I will do something
to show both you
that I'm independent eldest.
Especially  to my dad,
I will prove it that
I'm better than you.
Better in many things.
Better in managed my money, my family
and most important my responsibility to Allah.
Insya-Allah....=)

Here some my parents travel pictures that I would like to share,
and this pictures also give me inspired to go for travel:
(my mum loyal with her sunglasses)
(crying and crying..when I grow up I can sing!!! yeay!!!)
(where is me??? hahaha...already "check" in the casino..wink**)
(with the original red Indian Canadians)
( At Calgary Canada..miss my place of birth =( ~~)
(my mum and at the Eifel Tower)

All travels were sponsored by own effort...
In conclusion you get what you have done..=)


Wednesday, October 27, 2010

speed test..try this!

http://speedtest.10-fast-fingers.com/
a lot of fun..hehhee

Seorang abang

Bismillahirrahmanirahim....
Pagi yang indah..
Hujan pun tak berhenti-henti..
Aku pulak ditimpakan selsema yang teruk
tapi apa pun aku terima dengan rehda..=)
Aku tak pernah menganggap Luqman Ridhwan
ialah seorang abang yang lebih kepada abang angkat..
Aku hanya anggap dia abang hanya kerana dia
lebih tua dari aku.  Dia senior U aku, Masscomm
That's all. Not more than that.
So bila dia bagi nasihat tak semua aku boleh terima
sebab dia tak tahu situasi yang aku hadapi.
Sori bro, aku tak dapat nak absorb apa yang kau
nasihat. I know what I did. just for my fren safety.
I'll feel guilty if I not help to realize her
Sori again...i need to log out that account.
Maybe it takes time to me, to okay with you..

Monday, October 25, 2010

simple statement!


i'm dark.. i'm fat.. i'm ugly.. 

so what?? i'm just being myself.. 

stop judging people..

dont judge me by what u see..

take your time to know me..

feel me from insider.. 

go to hell to those who dont like me..

i dont give a damn..

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Friday, October 22, 2010

from my fren

little conversation with my close fren after plkn and he still my fren:

dh ade kwn baik pn dh kire ok
pnah dgr hadis ali?
insan yg lemah ialah insan yg xd sahabat baik
tp insan yg lebih lemah ialah insan yg kehilangan sahabat baik yg dipunyai
the term nk jage at sumorng tuh x la bgus sgt
ko ptot jage org yg sntiase ngn ko
kwn2 yg bese2 sume tuh
bese2 je dh la an
name pn kwn
huhu

Thursday, October 21, 2010

People ChangeD

sebenarnya tengah boring tahap gaban ni...
tak ada kerja untuk aku pagi ni.
baru nk semangat then tak ada lak kerja...
eh..bukan tak ada tapi da dibereskan.

manusia berubah!!!
cepat berubah..
banyak faktor-faktornya..
1. environment
2. kawan-kawan
3. keluarga
4. hal-hal semasa
5. dan lain-lain lagi.

pada masa muda yang tengah belajar erti kehidupan ni
kita selalu rapat dengan kawan..
so ramai yang berubah mengikut kawan..
tak kirala baik mahupun jahat.
tp tetap BERUBAH!!
kesedaran diri sendiri susah nak dikecapi
mungkin sebab baru nak berkobar-kobar then
nanti semangat nak berubah jadi layu ditelan oleh pengaruh kawan.
kita tak boleh salahkan kawan..
yup, memang kita dah cukup dewasa untuk memikir yang mana
baik, buruk, dosa dan pahala..
tapi kita mesti ingat yang kita tak cukup ilmu untuk berubah.
so bila kita nampak kawan kita tu da menyimpang, itu tugas kita untuk menegur
tapi tegur kena ada cara..
yela, salah tegur musnah persahabatan yang dipertahankan.
 

CUTI-CUTI CINTA

21.10.2010
Cuti-cuti Cinta
TGV Seremban 2
Insya-Allah mlm ni pada pukul 9.10pm
Aku bersama kawan-kawan aku akan menonton cerita ini.
Dah lama aku tunggu cerita ini.
Kalau ada rezeki dapatlah tengok malam ni gak.
First day cerita ini ditayangkan.
Harap dapat enjoy.
oh..tak lupa juga, dikesempatan ak menaip blog ni aku
nak ucapkan thanks, terima kasih, arigato, sheashea, nandre
to my beloved sister sebab belanja kami tiket wayang.
Semoga dimurahkan rezeki.
Next time kitaorang pulak belanja.=)
Tapi sedih jugak sebab salah seorang ofismate kitaorang tak dapat join
sebab ada kenduri tahlil malam ni katanya.
Tak apela, belum rezeki keluar dengan kitaorang.
Maybe next time k?

Sinopsis ringkas untuk cerita ini:
Eava Ealiana (Nora Danish) merupakan seorang pengarah disebuah syarikat kepunyaan bapanya, Tan Sri Zaini. Sebagai anak tunggal kesayangan, Eava dilimpahi dengan penuh kasih sayang dan kemewahan. Tan Sri Zaini mempunyai seorang kawan rapat, Datuk Hamzah yang mempunyai seorang anak lelaki, Remy (Zed Zaidi). Remy seorang playboy yang cuma tahu menghabiskan harta ayahnya sahaja. Remy dan Eava disatukan atas tujuan perniagaan dan niat Datuk Hamzah membolot harta Tan Sri Zaini.
Suatu hari Eava terserempak dengan Remy yang sedang bermesra bersama seorang wanita. Eava marah, lalu menumbuk Remy dan terus berlalu. Kecewa dengan tindakan Remy, Eava memandu keretanya tanpa tujuan lain, hanya semata-mata ingin melarikan diri daripada Remy dan masalah yang dihadapinya. Dia terus memandu sehingga sampai di sebuah hotel di tepi pantai. Setelah membuat tempahan, Eava masuk ke bilik tetapi tidak berpuas hati dengan keadaan bilik hotel itu. Dia memanggil pengurus hotel itu, En. mahmod dan memberi komen terhadap berberapa perkara. En. Mahmood mengarahkan pekerjanya, Fausrina dan Maliqurrahman melakukan perkara-perkara yang di komen oleh Eava. Walaupun sudah dibetulkan, Eava masih tidak berpuas hati dan terus memberi komen. En. Mahmood yang tidak tahan dengan bebelan Eava turun ke kaunter. Omar Rudy (Farid Kamil) seoarang lagi pekerja yang menawarkan dirinya untuk memuaskan hati Eava…
Kalau nak sinopsi lengkap boleh rujuk ke sinopsis http://www.sinemamalaysia.com.my/film/info/?id=Cuti-Cuti_Cinta_999


JENIS MAKANAN


Rupanya tanpa kita sedari, dalam makanan yang kita makan sehari-hari, kita tak boleh sembarangan. Hal inilah penyebab terjadinya berbagai penyakit antara lain penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan dan lain2 penyakit. Apabila anda telah mengetahui ilmu ini, tolonglah ajarkan kepada yg lainnya.Ini pun adalah diet Rasullulah SAW kita juga. Ustaz Abdullah Mahmood mengungkapkan, Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya karena pandai menjaga makanannya sehari-hari. Insya Allah kalau anda ikut diet Rasullullah ini, anda takkan menderita sakit perut ataupun keracunan makanan. 


Jangan makan SUSU bersama DAGING 
Jangan makan DAGING bersama IKAN 
Jangan makan IKAN bersama SUSU
 Jangan makan AYAM bersama SUSU 
Jangan makan IKAN bersama TELUR
 Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD 
Jangan makan SUSU bersama CUKA 
Jangan makan BUAH bersama SUSU CTH: KOKTEL 


2.      CARA MAKAN 
1. JANGAN MAKAN BUAH SETELAH MAKAN NASI, SEBALIKNYA  MAKANLAH BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI. 
2. TIDUR 1 JAM SETELAH MAKAN TENGAH HARI. 
3. JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM. BARANG SIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA
     AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA. 
4. Dalam kitab juga melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut.

Nampak memang sulit.. tapi, kalau tak percaya... cobalah... Pengaruhnya tidak dalam jangka pendek.... Akan berpengaruh bila kita sudah tua nanti. Nabi pernah mencegah kita makan ikan bersama susu. karena akan cepat mendapat penyakit.

Ini terbukti oleh ilmuwan yang menemukan bahwa dalam daging ayam mengandung ion+
sedangkan dalam ikan mengandung ion-, jika dalam makanan kita ayam bercampur dengan ikan maka akan terjadi reaksi biokimia yang akan dapat merusak usus kita. Al-Quran Juga mengajarkan kita menjaga kesehatan spt membuat amalan antara lain: 

1. Mandi Pagi sebelum subuh, sekurang kurangnya sejam sebelum matahari terbit. Air sejuk yang meresap kedalam badan dapat mengurangi penimbunan lemak. Kita boleh saksikan orang yang mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.
2. Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air es) setiap pagi. Mujarabnya Insya Allah jauh dari penyakit (susah mendapat sakit). 
3. Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (yaitu sujud sekurang kurangnya semenit setelah membaca doa). Kita akan terhindar dari sakit kepala atau migrain. Ini terbukti oleh para ilmuwan yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang tersebut. 
4. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menemukan bahwa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, yaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan

                                                                                                  sekian yang ingin berkongsi ilmu =)

need a second to think!!!


LIFE is too short
to wake up with regrets.
LOVE the people who TREAT you RIGHT &
forget the ones who DON'T!
BELIEVE that everything
happens for a REASON.
If you get a chance - take it
If it changes your life - let it
NOBODY said LIFE would be EASY
they just PROMISE
it would be WORTH IT!!

Monday, October 18, 2010

La Tahzan


La Tahzan
(jangan bersedih)
Assalamualaikum kepada sesiapa yang tersinggah dan memang nak singgah blog aku ni...


Pada hari ini, aku sedang menjalankan tanggungjawab aku
sebagai seorang Islam iaitu mengganti puasa..hehehe...
malas nak tangguh lama-lama...bukan apa makin lama
makin kita tangguh makin malasla nak buat..aku ini bukan kuat 
iman sangat pun...jahilnya aku ni..
So rutin aku di ofis sudah pun berubah..Aku tak pergi lunch...
yela puasa, tak kan nak pergi makan lak...huhuhu
sebagai ganti aku meneruskan membaca novel yang bertajuk
" CINTA 3 SUKU " novel yang agak menarik untuk dibaca..=)
dalam asyik aku membaca novel tersebut, aku juga dengar radio
pada masa itu aku dengar suria fm...yang ingin memainkan
lagu shahir yang sangat famous...aku dah muak dengar lagu itu
lantas membuat keputusan untuk menukar siaran..tanpa fikir pun
nak tukar siaran...102.7..rupa-rupanya IKIM fm..
dalam kelekaan aku membaca novel tersebut tiba-tiba
telinga aku menangkap suara seseorang yang sedang bercakap
di radio...tajuk ceramahnya ialah 'La Tahzan" (jangan bersedih).
kata penceramah itu:

 Jangan BERSEDIH jika kamu tidak ada KERETA
kerana kita ada kaki untuk berjalan
JIKA dibandingkan dengan orang tidak mempunyai kaki.

Jangan BERSEDIH jika anak yang baru dilahirkan mati
kerana ada lagi yang bersedih
kerana anaknya meninggal lebih ramai dalam kemalangan
meninggal serentak.

Jangan BERSEDIH jika kamu buat DOSA
kerana Allah masih memberi peluang
kepada kita untuk berTAUBAT.

Jangan BERSEDIH jika kita banyak masalah
sesungguhnya Allah sentiasa memberi jalan kepada umatNYA
cuma kita yang menutup jalan penyelesaian...
oleh itu jangan lah kufur..berTAUBAT lah, Insya-Allah 
Allah akan tunjukkan jalan penyelesaian.

Jangan buat Muka!!!
kerana Allah telah mencipta muka yang cantik untuk umatNYA

kesimpulannya jangan lah bersedih tapi 
kalau tersedih tak apa kot just jangan terlalu bersedih
=)

Saturday, October 16, 2010

Tak duduk senang.....

Selamat tengahari beloved blog.....huhhuhu.....
fuh sungguhla aku takut sampai tak boleh duduk senang...
rasa semua benda pun tak nak buat....
Macam ni, arini ari sabtu aku dan adik bongsu aku tinggal rumah..
parents aku pergi KL atas urusan kerja..
pada mulanya aku nak pergi
tetapi aku bila difikirkan balik aku rasa malas pulak sebabnya mesti leceh
nak jaga adik aku yang super aktif ni kat tempat yang paling ramai orang
macam-macam keranah dia buat..... 
aku pun membuat keputusan untuk 
tinggal dirumah sahaja.. kemudian aku juga telah berjanji kepada adikku
ini yang aku akan belanjanya makan KFC untuk lunch..
tetapi aku tetiba rasa tak nak pergi sebab aku telah melakukan kesalahan...
kesalahan mengisi borang investment slip yang disuruh oleh abah aku..
arghhhhh...TENSION!!! TENSION!!!! TENSION!!!!!

aku terus gelabah sebab abah aku ni garang...silap sikit kena marah teruk..
silap ari bulan kena bantai..tula ABAH aku yang garang dan kadang-kadang hilang 
pertimbangan dalam mendidik anak-anaknya... so terus menghubungi abah aku tu 
tapi tetiba je kat screen phione aku tuh "call ended" ya Allah terlupa...
kredit mana ada....adoyaiiii.....try minta advance kredit kt syarikat CELCOM tetapi 
tak dapat pulak...hadoiiii...macam mane ni???? then aku pun try check balance..
tinggal 15 sen...hm so cukup hantar pesanan ringkas kepada abah aku..
aku pun cepat menekan butang handphone aku...kemudian aku menunggu balasan 
pesanan ringkas dari abah aku dengan penuh resah, gelisah, serba tak kena..
ditambah pula adik aku ni cakap kat aku
"azi tak boleh nak tolong, mesti abah marah kak ifa"
sungguhlah tidak membantu dan menambahkan aku rasa lagi takut..
.setelah beberapa minit,
akhirnya abah aku membalas pesanan ringkas aku, dalam pesanan ringkas itu tertaip
"Tak pe. Janji jangan silap kat borang epf" . lantas aku pun taiplah entry ini....Fuhh!!! lega...tapi nantilah aku sambung balik sebab aku trauma...huhuhu..and for my sister, after this we go to KFC ok lil sis??? see ya later..=)





Friday, October 15, 2010

gembira & pilu serentak!!! how can..?

Selamat Pagi Malaysia......
sesungguhnya dalam kegembiraan pasti ade kesedihan....
begitu juga lah dengan diri ku...
yang menimpa aku pada pagi Jumaat ini..pada tarikh 15 Oktober 2009...
nape arini??? apekah salah ku...
gembira dan sedih serentak....camne bole berlaku...
setiap pertemuan pasti ada perpisahan...
Arini tepat pada pukul 1.00 petang akan diadakan satu jamuan khas..a.k.a jamuan perpisahan...untuk staff ditempat aku menjalani latihan industri iaitu Mohd Roshidee a.k.a abang Shidi...pemergian mu bukanlah kesedihan bagiku untuk pagi ini...pemergianmu adalah kegembiraan bagiku..iaitu aku tumpang gembira kerana abang shidi dapat tempat kerja baru yang lebih tetap pendapatan dan dapat banyak manafaat..tahniah buat abang shidi...mungkin lain masa dan lain tempat of coz kita dapat jumpa..=) jika diizinkan olehNya...kalau tak dapat jumpa pun..abang shidi tetap dalam list orang yang penah berentam dengan aku..=) tapi pemergian abang shidi juga membuatkan aku sedih..sedih hendak berpisah...tapi bukan sebab pisah dengan abang shidi tapi berpisah dengan kak kesayangan aku iaitu Atiqah Mulok a.k.a Kak Ati.. nak tau sebab ape???? nak tak????

 ok tak de sapa yang nak jawab pun...ok camni lepas je ketiadaan abang shidi, kak ati akan turun kat department bawah...lebih terang lagi dengan lampu kalimantang kat bawah tuh..iaitu kak ati akan duduk kat tempat abang shidi...aku dan ayu akan kehilangan kakak kesayangan kami..dia la yang wat kami ceria dihati..dengan telatah original..membuatkan hati kami senang selalu...tak rasa sangat pun kami tengah menjalani latihan industri...tapi apa yang aku dengan ayu boleh buat kalau itu sudah suratan takdir. aku ni macam mane plak??? pas ayu bla a.k.a tamat latihan, aku akan tinggal dengan kak ida je... tak sanggup beb!!!! mane penghibur hati ku??? semua da tinggalkan aku...tak boleh macam ni..boleh ke aku kuatkan hati dalam senyuman yang palsu ini?? hm aku tak mampu untuk buat apa-apa...pasrah dengan keadaan yang bakal tiba....Ya Allah tabahkanla hatiku ini..sesungguhnya aku kuat diluar tapi didalam aku sungguh rapuh..
p/s: kak ati, tengs for be the best sister n great senior. love u much!!!!










Wednesday, October 13, 2010

Rogol!!!!

ni lah zaman akhir bagi dunia...Ya Allah..kau lindungilah daku sebaik mungkin...
disini aku selitkan satu kisah ataupun lebih terperinci kisah realiti hidup untuk pemangsa menipu si mangsa...
marilah ikuti kisha ini..:

Hal ini berlaku di KL baru2 ni..cara baru orang memperdaya perempuan untuk dirogol. Kawan dia sendiri yang telah menjadi mangsa. Kawan dia keluar ofis agak lewat iaitu agak2 dekat malam juga. Dia terserempak dengan seorang kanak2 menangis di tepi jalan. Kerana kesian, dia hampiri dan bertanya budak tu kenapa dia sorang2 petang2 begini. Budak tu kata yang dia dah sesat dan minta dihantar balik ke rumahnya. Budak tu kemudiannya menunjukkannya sekeping kertas yang  tertulis alamat rumahnya. Perempuan ni kira berhati mulia, tanpa mengesyaki apa2 terus bawa budak tu ke alamat berkenaan. Setibanya di rumah itu, dia pun menekan loceng pintu.. Sejurus kemudian dia pengsan lantaran loceng berkenaan disambungkan dengan wayar berkuasa tinggi.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Hari berikutnya apabila dia tersedar, dia berada di sebuah rumah kosong di kawasan berbukit, dalam keadaan telanjang. Kondom ada di merata2 dengan air mani berhamburan. Tak kurang 20 kondom semuanya. Dia langsung tak mengenali penyerangnya. Begitulah jenayah akhir2 ini mensasarkan mangsanya. Jika terserempak dengan keadaan sebegini, jangan sesekali turuti kemahuan kanak2 itu, sebaliknya hantar je dia ke balai polis yang berdekatan.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
~gambar hiasan~


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
P/S: berhati-hatilah ketika anda berseorangan. jangan terlalu baik dan anggap anda boleh selesaikan masalah dengan baik.. kita tak tau disebalik kebaikan kita ada yang ingin mengambil kesempatan...

i like this guy's blog

There are many entry that i really like to continue reading his blog...many quote that give new of how to think wisely...and open my minds in certain things...very glad when i found his blog...=)))) SUKENYEEEEEEEEEEEE...can't hide this feeling.....his use many quote that really suitable for me to use in my daily life..thanks ya.... one of his qoute..." Belajar appreciate those can really appreciate you. Life is too short to waste your time on ungrateful people." this quote is suitable for each of person in the earth..=)
pic profile that guy...hehhehe...
sory bro wa curik...

blog bosan


Selamat pagi Malasyia....
oh tidak!! sungguh la bosan bace blog seseorang ni..tak ada input yang memberangsangkan....balik-balik entry-entry yang sememangnye hasil nukilan dari orang lain...tapi menunjukkan seseorang itu di dalam dilemma..dilemma yang berkaitan dengan hati.....inilah masalah orang zaman sekarang..masalah hati yang selalu juga dikaitkan dengan masalah cinta...simple je tapi ramai yang suke kusutkan keadaan...keliru dengan kehendak hati sampaikan kadang-kadang tu membuatkan seseorang itu sungguhlah desprate... aku sendiri pun ada masalah hati tapi aku tak desprate cuma ego sahaje..beza tau...hm..aku pun tak paham orang yang xlalui relationship yg panjang dah boleh jugde macam-macam...ape hal?? ape kes?? hey, lalui betul-betul..then baru boleh bursuara...watch out your mouth!! sama je la macam kita lalui kehidupan harian.. makin lama kita hidup, makin banyak pengalaman...dan sebagai orang muda kita banyak bertanye pada orang yang lebih tua dari kita...ini kerana kita nak tau pengalaman hidup mereka kerana mereka dah hidup lama... so sama je konsepnye... tapi inilah manusia zaman sekarang susah sangat nak terima pendapat orang...pantang disangkal dah melatah...susahla hidup camni...aku hanya mampu berdoa supaya semua orang pergi ke arah kebaikan dan menerima nasihat orang dengan baik...Aminnn......

Monday, October 11, 2010

10.10.10 pengalaman baru ku!!!


Sammy's Advantures : The Secret Passage
10.10.10
4.45p.m
pengalaman baru bg ku..
eh jgn silap taw..bkn pengalaman pertame ak tgk wayg..
klu setakatt tgk wayang tu ak da tgk byk kali da..
da byk duit ak abes tgk wayg...
hehehehe..walaupun membazir sbnrnye..tp xpela asal kn ak xbuat bende2 xsenonoh....tul x???
10.10.10 was nice date...for me...becoz...
my FIRST TIME watching 3D's movieeeee...=)
tgk bersame2 kwn rapat ku...
yg xlen xbkn xalien lg...
which NUR FARAHIN ABU BAKAR.....a.k.a EIN
wah sungguh la ak xsangke akhirnye date ni yg wat ak first time 
tgk movie 3D...
syoknyeeeeee agak batak skit sbb 
men ambik2 gamba dulu....huhuhu..tp xcantek sgt sbb lighting dye...mule2 start cite je ak da rase wahhhhhhhhhhhhh
hehehehehe...cam budak2 lak...
tp xdela lebeyh2 sampi cam mulut bisingkn..
ganggu kot..
naseb baekla naseb ak sungguh baek,
sbb membe ak  ni ein kne tendang2 lak kusi dye 
oleh dak2 yg mak bapaknye xreti ajar manner...sungguhla...
sok da besar xreti consider org len..
ape nk jd daaaaaaa.....

cter ni ok la cantik suasane dlm laut...=)
ade aksi yg mengejut kn...terkejut gk ak dibuatnye..
naseb baek xde mamat ensem..
klu x, jatuh saham ak...hehehe
yela ngn ak berbaju kurung yg lg menampakkn 
ak perempuan melayu terakhir...
huhuhuhu....kls gituuuu....
perasan sekejap...
overall okla...
i was enjoy that movie at all....=)
so klu nk tgk wayg, tgkla cter ni...see yaaa...

Thursday, October 7, 2010

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK 2




JanGaN paNDAnG BelAKAng coNGkAK
2
7 Okt 2010
~Tayangan Pertama~
hopefully dapat tengok arini....aku sememangnya suke tengok cte antu..seram..n suspen2 nih...
seronok..klu bg yg berpacaran lg la suke..yela bile takut bole wat2 peluk....
tp tidak bg ak ek...tp xdela kate ak ni berani sgt..tp okla....
maybe da biase tgk byk cter antu kot..dulu klu dok hostel tula keje ake..asyik tgk cter antu je..cter bunuh2..tu mmg kesukaan ak sampi ade membe ak kate ak ni gile ke ape...
gile2 ade kot tp gile x rasenye...
Insya-Allah ak akn tgk ngn kwn rapat ak..iaitu farahin abu bakar...=)
sy taw awk xsuke tgk cter antu tp aritu awk ade tgk dyenye gazet n awk tgk xdela menakutkn cter ni actually je seram2 klakar...hehehehehopefully awk enjoy ye...
i'll treat ticket for u....=)