Sunday, November 14, 2010

cetusan..

hey...i just wanna to ask to person that read this post..
what your opinion about jiwang?? which one is more jiwang? words from english or bahasa malaysia?
feel free to know what your opinion...=)

8 comments:

  1. dua2 pn bole..
    dependa pd org yg lafazkn kata2 jiwang 2 la kot..

    ReplyDelete
  2. kadang2 ble seseorg tu asyk kte i love u(english) kte akn rse lame2 cm xde makna je word tu... tp cuba ckp sy cintakan awk... mst lain kn feel dy... haha..

    ReplyDelete
  3. x kisah BM, BI, Mandarin @ Tamil
    Yg pnting, musti lihat matanya...
    Klo di beria & ikhlas,,, anak matanya x tlpas pndnang mata kita....

    ReplyDelete
  4. bm ke bi ke same je...yg penting org tu ikhlas nk ucap..hehehe..boleh trima pakai ke..

    ReplyDelete
  5. dr. falsafah- pendapatNovember 15, 2010 at 10:46 AM

    kamu pastinya merujuk kepada orang kita kan? which means orang melayu kita or orang malaysia kita, jadi pada pendapat kita la kan, jiwang bm lebih jiwang daripada jiwang bi...

    lagu tangkap leleh, penuh syahdu + rock kapak zaman dulu orang akan cop as - sangatlah jiwang tangkap leleh kapak lagu kau weyhh! hahahah (contohnya lagu, saleem ker, may ker dan senagkatan perang dengannya,)

    tapi lagu orang putih takderpon diorang declare cenggitu, paling koman pom, love, romantic songs! takder plak nampak diorang tulis 'sad crying love romantic' songs kan? walhal lyric dier pon boleh tahan jugak,- i jump u jump la bagai kan,

    cumanya bile dah jadi bahasa inggeris tu mungkin jiwangnya dah kurang sikit, yelah, bak kata orang yg komen, i love u is useless berbanding saya cintakan awak yang lebih priceless sedangkan maksud sama jer? kan> mungkin bahasa inggeris bahasa kebangsaan satu dunia make it look useless compare to priceless...

    ReplyDelete
  6. wah pelbagai feedback dr latar belakang yang berlainan.. DR, minah jiwang, haiwan pun ade jugak..hurm..terima kasih semue atas pendpt masing2..pendapat itu subjektif xde salah dan xde jgk yg 100 persen betul...

    ReplyDelete
  7. motif post nie??? hahahahhaa~?

    ReplyDelete
  8. aik tanye blk pulak...just want an opinion each of you

    ReplyDelete